Keresés

2019. november 6.


Zilah, Szilágy megye, Erdély, Románia, Európa
Ez itt a tett helyszíne. Jelenleg ünnepség folyik, amin én nem veszek részt személyes okokból. A lényeg, hogy az idén gőzerővel felépítettek egy elég korrekt kis bevásárlóközpontot, egyfajta plázát: New Yorkerrel, JYSK, KFC, Takko, Pepco, CCC, C&A stb + egy hatalmas Carrefourt.
Eddig nem volt hol venni minőségibb cuccokat, na de most aztán vásárolhatnak az emberek ezerrel.
Nemrég kezdődött el a koncert, utánna meg beengedik a népséget a Carrefourba, hadd vásároljanak és költsék a pénzt. Persze az egész megy szépen Franciaországba, úgyhogy a román állam nemnagyon profitál belőle. 
Munkalehetősége: Pontos adatot nem tudok, de szerintem az egész ,,pláza'' kb 400 munkalehetőséget teremtett. A fizetések természetesen nem kimagaslóak, kb 1500 - 2000 lej, azaz minimálbér közeli összeget zsebelhetnek be az ott dolgozók. Vicces, hogy a városba eddig nem történt semmi, alig volt fejlesztés. Az utakat is hébe - hóba javították. Ebben az évben viszont megmozdult valami, több mint valószínű politikai okok vannak a háttérben. Elkezdték felújítani a mozit (már vagy 15 éve bezárták), folyton javítják az utakat, épül egy nagy barkácsáruház stb.
Szívesen fogadom az ilyen dolgokat, csak könyörgöm, ne ilyen feltűnően, pont a választások előtt!
Néhány nap és biggyesztek fotókat erről a bevásárlóközpontról.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Archives